Vi er alle genier!

enjoy MY genius

moy_nutrition_blogg

9 kg på 9 dager

Det kan høres ut som en tv-shop reklame, men…

…det er faktisk sant at jeg gjorde det selv for et par uker siden. Ja, det er jo en jojo slanking, men etter de ukene har jeg bare lagt på meg 4 igjen, som vil si at jeg mistet 5. Jeg passer bukser jeg ikke passet før, men det er ikke det viktigste. Det gir en kickstart til å tenke mer sunt å gir motivasjon til å komme bedre igang.

Hvorfor egentlig skrive om det? Det er en stor sammenheng mellom helse og læring. Dårlig næring gir dårlig læring. Uten at jeg vet alt i detaljer har jeg skjønt at når kroppen må jobbe med å bli kvitt ting som ikke skulle vært i systemet så går det ut over kapasiteten som kunne bli brukt til læring.

Hvert år tar jeg denne kuren og det jeg liker beste med den er ikke kiloene jeg mister, men hvor mye bedre jeg føler meg etterpå. Kuren inneholder store mengder aloevera juice noe som renser opp i magen. Dette sier de gjør at en kan ta til seg næringen i maten bedre ettersom tarmtottene er mer tilgjengelig. Etter en slik kur får jeg mer energi, er mer våken om dagen og sover bedre. I tillegg kjennes det som hjernen er mer klar til å jobbe.

Men om en tar en slik kur eller ikke så er det viktig å tenke på hva en putter inn i maskineriet mens en setter krav til hva en vil ha ut. Som Jordan Rubin sier i sin bok ” the great physician’s rx for health and wellness”: Hvis en bil går på bensin så går den ikke spesielt bra hvis en heller på diesel. Nå er ikke en bil så avansert som kroppen og vil ikke klare å takle dieselen, mens kroppen klarer seg gjennom tider med feil drivstoff. Samtidig vil en se resultatene i hva en kan få utav både hjerne og kropp.

Så det er forståelig at det er vanskelig for lærere å ha kontroll på en hyper unge når foreldre ikke tenker nok på hva de forer ungene med resten av dagen. Mat kan være medisin og være avgjørende når det kommer til resultat av læring.

Meld deg på kurs

Du finner FotoLesing kurs i forskjellige byer.
Se kursplanen her

Mer om kurset

Dypere forklaring om FotoLesing kan du lese mer om her

FotoLesing boken

Boken som forklarer kurset som forrandret livet mitt er gitt ut på Norsk av Cappelen Damm. Kjøp boken her

Tilbake til fremsiden

Buzan's iMindMap