Vi er alle genier!

enjoy MY genius

Sirius og Tommy Fredvang

To genier i én sang

Ett år før Tommy Fredvang imponerte på TV2 i x-faktor var han med å gjorde en av mine ideer, som markedsfører på kjøpesenter, til en av de største suksessene. Se hva han har kommet med nå…

I 2008 hadde jeg ansvaret for markedsføringen til et kjøpesenter. Mens jeg planla neste arrangement på senteret fikk jeg gleden av å komme i kontakt igjen med en barndomsvenn av meg. Tommy fortalte meg i all ydmykhet om å ha blitt tatt opp på McCartney skolen og det han opplevde der. Da visste jeg ikke at han holdt på med musikk en gang, men da jeg hørte engasjementet hans rundt musikk foreslo jeg at han kunne være med på det neste arrangementet jeg planla. Gleden hans i å få være med på det var stor, selv om jeg satt ham i en litt ukomfortabel situasjon ved å få ham til å lage reklamen for arrangementet. Reklamen likte jeg og den ble sendt på radioen mange ganger til dagen i et par uker før arrangementet og det var kjekt han fikk den oppmerksomheten. Du kan høre reklamen her:

På dette tidspunktet var det mindre antall folk som hadde hørt om denne karen, men vi postet ham en dag i mange titalstusen aviser til alle som fikk tak i Aftenbladet på denne måten:

Under arrangementet kunne vi se at han ble tatt imot med glede av publikum. Han var faktisk den som holdt på mest publikum av de vi hadde på besøk på den tiden jeg var der, og vi fikk veldig gode tilbakemeldinger. Det var da en glede å leie ham inn igjen året etterpå for fire ganger så mye i forhold til året før. Interessen for denne smilende karen som bare brenner for musikk ble tatt like godt imot da han møtte opp på x-faktor ett år senere.

Jeg fikk gleden av å være med i publikum på x-faktor. Han røyk dessverre ut den gangen og kom på 5. plass, noe som ga oss muligheten til å feire hans prestasjoner samme kveld. I tillegg til at dette var en stor prestasjon var det nok tungt for Tommy. Har jeg selv kjent på den vonde følelsen av å ryke ut av en slik opplevelse da jeg røk ut i semifinalen i skaperen. Det føltes tungt selv om jeg kanskje skal vært fornøyd med å være en de tolv beste blant noen tusen. Men i Tommy sitt tilfelle tok han like godt fatt med en gang etterpå og satte i gang med å få seg kontrakt og lage ferdig albumet han var i gang med. Nå er album nummer to på vei og første singel er en sang som får meg til å smile.

En annen kar jeg har hatt veldig sansen for er Sirius. Tekstene hans om hvordan han har gått fra lite og ingenting til akkurat det han har drømt om, er noe som inspirer en entreprenør. Hva kan vel da være bedre enn å kombinere disse to entreprenørene i én sang? Her kan du se den akustiske versjonen av sangen:

NÅ har du gleden av at denne SANGEN ENDELIG ER I BUTIKKEN, og liker du den er jo ingenting bedre støtte til to musikere enn å kjøpe den. Det kan du for eksempel gjør i iTunes, for tro det eller ei: De tjener ikke penger på sitt levebrød om du hører den på spotify.

Det er utrolig gøy å se hvordan Tommy har fått fortjent oppmerksomhet, og utrolig spennende å se hvordan han ikke ga opp, ristet av seg skuffelser underveis og reist seg igjen når han har møtt veggen. Sirius fikk jeg sett live under beachvolleyen i Stavanger, og er imponert over hvordan han fanger publikum.

Musikk var en stor del av mitt liv frem til jeg var rundt 18, og det er nok en av flere grunner til at jeg gleder meg over suksessen til disse karene. Burde kanskje børstet støv av saxofonene mine igjen å prøvespille for Tommy´s neste sang.
;)

Jeg “tar av meg hatten” i beundring for et arbeid av to Genier som har gitt frukter og gleder meg til fortsettelsen!

Meld deg på kurs

Du finner FotoLesing kurs i forskjellige byer.
Se kursplanen her

Mer om kurset

Dypere forklaring om FotoLesing kan du lese mer om her

FotoLesing boken

Boken som forklarer kurset som forrandret livet mitt er gitt ut på Norsk av Cappelen Damm. Kjøp boken her

Tilbake til fremsiden

Buzan's iMindMap