Vi er alle genier!

enjoy MY genius

moy_fengsel

Entreprenørskapet førte meg i fengsel

Det er surt når en står på og jobber, og når alt ser ut til at det skal ordne seg så får en nok et slag i tryne.

Det å starte noe for seg selv er ikke noe hvem som helst burde gjøre. Hvis en ikke har tenkt å gjennomføre det helt til siste slutt, så er det lite vits i å starte. De fleste sin opplevelse av å starte noe nytt handler om oppover bakke, hvor hver eneste nedover bakke er veldig liten før det på ny blir tungt. Det å jobbe for å oppnå noe en virkelig vil få til, føles veldig godt når en kommer i mål. Samtidig så er det mange ting underveis som føles som mål, før en finner ut at det er ikke mål, en har møtt veggen igjen. Uansett hvordan denne ”veggen” er så har en bare ett valg: Finne frem klatreutstyret å komme seg over.

Mange kan bli opptatt av å forklare hvor hardt en sprang på den veggen og skadene det gjorde, noe jeg også har en tendens til å gjøre. Men det betyr absolutt ingenting hvor hardt det smalt så lenge en enda lever. Det eneste som betyr noe er ikke bare OM en reiser seg, men HVOR FORT en reiser seg.

Veggen for meg, denne gangen, er at Innovasjon Norge har bestemt seg for å ikke tro på prosjektet mitt lenger, noe jeg finner veldig merkelig når jeg er 3-4 måneder ifra fullføring og at produktet mitt er på markedet. Jeg har heldigvis jobbet med alternative løsninger, mye takke være min gode mentor Rune Ydstebø. Alternativene er allerede presentert for de aktuelle partene, noe vi kanskje kommer til en enighet om.

Når en jobber med et slikt prosjekt som en eller annen gang skal sørge for en inntekt, så begynner det på et punkt å gå tomt for penger så lenge det ligger som en idé og ikke et produkt som skaper omsetning på markedet. Da blir det ekstra tungt når Innovasjon Norge som har hatt tro på meg frem til nå holder tilbake. Dermed måtte jeg ta frem uniformen igjen og få meg vakter i fengsel for å også få betalt private regninger.

Det gleder meg at iPark Jæren nå viser tro til konseptet jeg jobber med, og at jeg nå er til vurdering hos dem mens vi jobber med å finpusse på forretningsidé og lignende. Jeg bare gleder meg til å vise hva produktet blir til! Noe jeg bare veldig stor tro på og hvor jeg har funnet riktige leverandører, som også viser stor tro på prosjektet.

“Klatreutstyret” er på, og dette er ikke store veggen opp i mot andre jeg har kommet meg over tidligere.

Meld deg på kurs

Du finner FotoLesing kurs i forskjellige byer.
Se kursplanen her

Mer om kurset

Dypere forklaring om FotoLesing kan du lese mer om her

FotoLesing boken

Boken som forklarer kurset som forrandret livet mitt er gitt ut på Norsk av Cappelen Damm. Kjøp boken her

Tilbake til fremsiden

Buzan's iMindMap