Vi er alle genier!

enjoy MY genius

IMG_1207

Med høvel og saks for manndommen

Jeg stod utenfor Øvre Holmegate 7 og så et gammelt konsept vekket til live. Er det endelig noen som skal ta vare på oss menn?

På forhånd bekrefter jeg at jeg ikke ble betalt for å skrive denne bloggen og betalte også fullpris for hårklippen. Jeg deler dette kun i glede for å vise ferm entreprenørskap som folk kan ta som eksempel for sin egen drøm. Viser litt av historien til to karer som lever etter Harold Whitmans ord:

“Don´t ask yourself
what the world needs;
Ask yourself what
makes you come alive.
And then go and do that.
Because what the world
needs is people who have
come alive.”

Hver gang jeg har spurt en frisør om hva jeg skal gjøre med skjegget så har jeg ikke fått et klart svar. Jeg har gleden av å ha en god venninne som pleier å ta seg av hårklippen min og det uten å betale en krone for det. Det er jo en glede og det blir alltid bra samtidig måtte jeg oppleve konseptet til Fevang.

En tirsdag hvor regnet falt ned fra skyene i store mengder fant jeg meg på vei inn i Brødrene Fevangs Barberstue. Ingen tvil om at når du ser på disse to tatoverterte, glattbarberte, muskel karene så slo tanken meg om at de kanskje burde klippe noen andre enn meg. Men fra første stund var jeg imponert over hva de har gjort. En ting er å skape noe nytt, en annen ting er å skape noe som trengs.

Selv føler jeg at alle frisørsalonger er lagt opp til damer og deres behov. Vi menn kan klippe oss der for 100kr mindre enn damene, for det er jo en sjapp affære å ta oss inn å klippe litt ned og fjerne nakkehårene. Det jeg møtte hos Fevang var gjennomtenkt fra første stund. En ting er gjennomført stil, en annen ting er å studere det de brenner for. De viste meg kunnskap om klipping av menn som var en underholdning i seg selv. Det er til og med en tanke på hvordan en skal klippe nakkehåret for at nakken skal se mer maskulin ut. De setter også i gang en satsing mot brudgom, hvor vi også blir gjort enda stiligere på den store dagen. Hvorfor skal det ikke være sånn?

Det er fascinerende å se to karer satse på et området som blir dømt av mange til å ikke ha muligheter. Noen har bedt dem om å ikke satse på det for det er for lite penger i det, andre har uttrykt at det ikke er noe menn er interessert i. Fevang guttene får ikke ta svennebrevet uten å vise de kan brudesminke, noe karene ikke ønsker å vise at de kan (ikke et bevis å henge i en mannebutikk vertfall). De har funnet sin nisje og får for det med alt de har, noe som er veldig inspirerende.

Hvor genialt er ikke det at vi menn kan komme til en plass som behandler oss med kunnskap og stil. En plass hvor noen kan frisere både skjegg og hår til det ypperste, det er jo virkelig verdt å betale for det. Jeg håper faktisk det blir så spesielt at de kan ta minst dobbel pris opp i mot de andre salongene, sånn at de som virkelig ønsker det er de som er faste kunder. Det er ikke deres eget satsning området, men med den starten de har nå og deres søken etter mer kunnskap, blir det spennende å se hvilken erfaring de kommer til å fortsette å utvikle.

Er du mann eller har du en mann som syns dette høres spennende ut. Et forslag er å ta turen innom og opplev en ekte herreklipp. Enten ender en opp med å gå der fast, ellers får en muligheten til å støtte to entreprenører som satser godt.

Du finner mer om Fevang her på FaceBook eller ring for bestilling på 99 77 22 43

Se bilder fra besøket hos Fevang brødrene under.

…gjennomført stil finner du hos dem

…med antikviteter på plass

…et produkt som du i Rogaland kun får hos dem

…en gammel krølltang som absolutt ikke trengtes på meg

…elgen er ikke selvskutt men absolutt dekorert med erobrete BHer

…kontoret hvor “mafia-handlinger” planlegges, og du kan se et glimt av VIP rommet til salongens egen klubb

…her kommer navnet ditt på veggen om du kommer deg inn i “De Fines Herrers Selskapsklubb”

…antikken er på plass, og husk å ta med kontanter for det kassa apparatet tar ikke kort…slik begynte det, og Fevang viser meg hvordan han beregner klippen etter kinnbeinet mitt…her lurer han på hvor langt ned han må barbere ;)…formingen av skjegget skjedde i liggende stilling til fasinasjon av mange som gikk forbiSluttrestultat… Noen som legger merke til den maskuline nakken?

Meld deg på kurs

Du finner FotoLesing kurs i forskjellige byer.
Se kursplanen her

Mer om kurset

Dypere forklaring om FotoLesing kan du lese mer om her

FotoLesing boken

Boken som forklarer kurset som forrandret livet mitt er gitt ut på Norsk av Cappelen Damm. Kjøp boken her

Tilbake til fremsiden

Buzan's iMindMap