Vi er alle genier!

enjoy MY genius

Elkjop_1205243c

Pisse-Produkter og Dritt-Service – Ja takk begge deler!

Jeg satt i køen på Lefdal sin service avdeling med min kjære printer i armene. Køen var full av unger som grein og voksne som gryntet over at det tok lang tid. Kjente faktisk mange sammenligninger til en gang jeg satt i kø hos nav.

Printeren min klarer ikke å bestemme seg for om den skal printe ut grå som: rosa eller blå. Det er på tide å høre med noen som vet om det er mulig å få riktige farger. Det står tre ansatte bak disken som prøver å komme alle slags unnskyldninger for at det kundene krever ikke kommer til å skje. Det fikk meg til å tenke på hvor latterlige vi kunder egentlig er, så jeg skrev denne teksten.

En mann har stått ved disken siden jeg kom inn og han står der nesten helt til den støyende oppgitte køen før meg har fått hjelp. Først og fremst så klager han på en Matsui DVD spiller. Det er fristende å prikke ham på hans små skuldre for å høre om han skjønner hva som skjer: Han har kjøpt det billigste produktet i hele El-Gigant kjeden og skjønner ikke hvorfor det ikke virker. I tillegg så viser det seg etter å ha holdt en ansatt opptatt i 35min at han ikke har kjøpt produktet i El-Gigant kjeden.

Når skal vi se sammenhengen? Vi krever lavere og lavere priser, men forventer at servicen skal stige til et høyere nivå samtidig. Kundene har selv skapt kjeder som Lefdal og Expert, som kjøper inn i store partier og må ansette allslags kvalitet av ansatte for å klare å fylle posisjonene på alle de store butikkene. Personalet blir for det meste trent i hvilke produkter det er mest avanse på og kunnskapen om produkter har de fleste opplevd varierer veldig mye.

Kanskje vi må akseptere at kjedene ikke vil vi bare skal kjøpe de produktene de ikke tjener så mye penger på og derfor prøver å selge oss et med bedre avanse? Kanskje vi ikke kan forvente at hele personalet er dyktige for de lønningene som blir tilbudt? Og kanskje vi må se at når det blir så stort så tar ting tid?

Det kan være dumt “å betale for mye” (ref, bilde), men det kan også være konsekvenser av å betale for lite. Hvis vi vil ha service og kvalitet så kan vi gå i en spesial butikk, å betale litt mer, hos noen som spesialiserer seg på det vi er ute etter og slutte å kjøpe ”pisse-produkter” som Matsui og lignende.

Hvis vi vil fortsette å ha alt billig i disse kjedene, så må vi kanskje senke forventningene å akseptere konsekvensene av det vi selv har skapt!

 

Meld deg på kurs

Du finner FotoLesing kurs i forskjellige byer.
Se kursplanen her

Mer om kurset

Dypere forklaring om FotoLesing kan du lese mer om her

FotoLesing boken

Boken som forklarer kurset som forrandret livet mitt er gitt ut på Norsk av Cappelen Damm. Kjøp boken her

Tilbake til fremsiden

Buzan's iMindMap