Vi er alle genier!

enjoy MY genius

ipod

Læring på iPod

iPoden kan være en støtte i raskere læring.

Sitter nå dagen før eksamen og ser at jeg har gått gjennom timene fra semesteret på disse få dagene jeg har lest. Diktafon på telefonen er en fin ting i timene, og når mulighetene for å repitere i andre hastigheter er tilgjengelig så kan en ta inn all læringen effektivt.

Visste du at du kan høre lydbøker i dobbel hastighet på iPoden? Ikke bare det, men når lydfilen ligger som bøker i iPoden kan du senke hastigheten til 1/2- eller øke til dobbel-hastighet. Hvis du gikk glipp av noe finnes det et valg hvor du kan spole 30sekunder tilbake. Syns du dette er fullstendig uinteressant så kan du slutte å lese her.

For å få det til må du gjøre følgende:

Last inn lydfilen i iTunes. Deretter høyreklikker du på filen og velger ”vis info”. I menyen over er det et alternativ som heter ”valg”. Under det finner du en linje hvor det står ”mediatype”. Her velger du lydbok og lydfilen(e) vil legge seg under menyen bøker. Det kan være at du ikke ser bøker i menyen. Da må du klikke på iTunes i hovedmenyen og klikke valg der. Under ”generelt” kan du krysse av ved siden av bøker som gjør at den da kommer frem i menyen.

Når du er i iPoden kan det være at lydbøker ligger under mer, men når du får startet en lydbok har du alternativene i øverste meny.

Skal du gjennom en lydbok for å lære noe, eller noe er tungt som du vil høre det litt tregere hastighet så er iPoden godt lagt opp til læring.

Ta opp timene med diktafon og repiter de på halve tiden. Kos deg med raskere læring!

Meld deg på kurs

Du finner FotoLesing kurs i forskjellige byer.
Se kursplanen her

Mer om kurset

Dypere forklaring om FotoLesing kan du lese mer om her

FotoLesing boken

Boken som forklarer kurset som forrandret livet mitt er gitt ut på Norsk av Cappelen Damm. Kjøp boken her

Tilbake til fremsiden

Buzan's iMindMap