Vi er alle genier!

enjoy MY genius

Skjermbilde 2011-09-28 kl. 15.18.49

Negativ eller realistisk?

Er det egentlig forskjellige? Brukes de om samme ting?

Jeg hadde akkurat levert inn masteroppgaven min og satt på Akerbrygge og ventet på ei herlig venninne. Vi skulle feire masteroppgaven og få oss et godt måltid. Solen skinte og himmelen var blå. Et perfekt tidspunkt å sitte å se på dråpene som rant nedover utsiden av glasset fra kondensen skapt mellom den kalde gule drikken og glassets temperatur. Da jeg gikk fra hotellet som har utsikt mot gamlebyen av Oslo, var det ikke mye til skyer. Det så ut til å bli en perfekt kveld for å sitte på en kai i byen.

I det jeg kjente den kalde drikken treffe leppene og kulden og boblene kilte nedover halsen, kjente jeg en dråpe, som traff et området på hodet som ikke har like mye hår som i yngre dager. Himmelen hadde plutselig skiftet farge og det ble flere og flere dråper. Like plutselig som regnet og skyene kom så var halve Akerbrygge dekket i paraplyer.

Jeg skal ikke si noe på dette om en bor i Bergen, der kan jo alt skje. Men når en bor i Oslo og alt så ut til å bli en kveld med solskinn, er det å være negativ eller realistisk å ha med paraply?

Selv er jeg nok en person som havner i situasjoner hvor jeg er en av de som leter etter muligheter eller ser lyst på ting. Flere ganger har jeg reagert på andre som har vært negative, hvor jeg da gjerne har sagt min mening om det. Veldig ofte har jeg fått beskjed om at de er realistiske ikke negative.

Finns det en mulighet for at realisme kan bli negativt i flere settinger? Hvis det skal være realisme så må en vel ha kontroll på begrensningene på hva som er realistisk eller ikke. Og den grensen kan vel være nokså umulig å sette? Kan realisme være en måte å begrense livets muligheter?

 

Meld deg på kurs

Du finner FotoLesing kurs i forskjellige byer.
Se kursplanen her

Mer om kurset

Dypere forklaring om FotoLesing kan du lese mer om her

FotoLesing boken

Boken som forklarer kurset som forrandret livet mitt er gitt ut på Norsk av Cappelen Damm. Kjøp boken her

Tilbake til fremsiden

Buzan's iMindMap