Vi er alle genier!

enjoy MY genius

thomas 17.mai

Hva er det ok å tjene penger på?

Sittende på flyplassen på den største flagge dagen i året, hvor jeg skal ut på reise i håp om at dette er den siste løsningen jeg trenger for å bli ferdig med denne såkalte oppfinnelsen.

Mens jeg hører på musikk slår tanken meg som gjør at jeg skriver ned litt tanker. Jeg husker når nyheten kom ut om at jeg hadde en løsning som kunne løse utfordringer som konsentrasjon, problemer med lesing, hjelpe folk å lese raskere og lignende. Da ble jeg noen ganger kritisert for at jeg kom tjene penger på det. Noen situasjoner får meg til å undre. Når en sykepleier kan kritisere for at det tjenes penger på å hjelpe folk så undres en over at det er lov når en er offentlig ansatt men ikke når en finner på noe selv.

Når jeg i fjor fikk andre plass som ”årets sosiale entreprenør” var det et krav i søknaden om at det måtte vises til hvordan en kunne sikre økonomisk fremdrift. Selvfølgelig høres det ideelt ut når noen klarer å drive en organisasjon som gir alt bort gratis. Men har vi i grunnen godt av å få for mye gratis, eller er det sunt at vi investerer i ting som betyr noe for oss? Kan det være en mulighet for at samfunnet kunne hatt et problem med å gå skikkelig rundt om ikke bedrifter omsatte og kjøpte tjenester av hverandre?

Sangen jeg hører på, som nesten til og med får sjanseløs-på-dansgulvet-Thomas til å ha lyst å bevege seg litt i takt, er Jessie J sin hvor hun synger om at det handler ikke om penger. I slikt snakk blir jo bibelen nok en gang raskt referert hvor folk sier at ”penger er roten til alt vondt”. Etter hva jeg vet så står det at ”kjærlighet til penger er roten til alt vondt”. En skal holde en fin balanse mellom det å overleve av penger og det å leve for penger. Jessie J sier: ”det handler ikke om penger, hun vil bare få verden til å danse, bare gi henne seks strenger og…” -noe jeg ikke fikk med meg, så skal hun klare seg. Denne sangen gjør meg glad og jeg betalte med glede de 8kr den kostet i iTunes. Så satser jeg på at det ikke plager henne for mye å motta de pengene! ;)

Meld deg på kurs

Du finner FotoLesing kurs i forskjellige byer.
Se kursplanen her

Mer om kurset

Dypere forklaring om FotoLesing kan du lese mer om her

FotoLesing boken

Boken som forklarer kurset som forrandret livet mitt er gitt ut på Norsk av Cappelen Damm. Kjøp boken her

Tilbake til fremsiden

Buzan's iMindMap