Vi er alle genier!

enjoy MY genius

Gutt og sumobryter

Må alle starte Apple?

Som entreprenør møter en ofte samtaler om ambisjoner. Inntrykket jeg sitter igjen med er at mange mener at det er bare folk som har oppnådd veldig store ting (Steve Jobs, Bill Gates o.l.) som har ambisjoner.

Selv har jeg jobbet for en del firmaer og det jeg virkelig syns er fascinerende er folk som virkelig brenner for det de gjør, uansett hva det er. Noen er stor fornøyd med å jobbe som selger og har ingen behov for å stige i gradene eller lignende. Når jeg bodde i USA ble jeg fortalt om ”Peters loven”. Den handler om å ikke flytte en dyktig arbeider til noe de ikke er like dyktig til. Hvis en selger er den beste en har, er det ikke sikkert det er så veldig lurt å flytte personen til å jobbe som salgsleder ettersom det er salg personen er god til, kanskje ikke lederskap. Hvis denne toppselgeren velger å forbli selger og ikke stige i gradene: Betyr det at personen ikke har ambisjoner? Må en ha den øverste stillingen en plass, tjene mest penger eller være entreprenør for å ha ambisjoner?

Jeg liker Harold Whitmans ord:

“Don´t ask yourself
what the world needs;
Ask yourself what
makes you come alive.
And THEN GO AND DO THAT.
Because what the world
needs is people who have come alive.”

Det verste er folk som blir i en jobb eller en situasjon de bare ikke liker. Hvor de mer eller mindre kveler glørne de har for det de virkelig brenner for. Andre finner egentlig aldri ut hva de egentlig vil gjøre i livet, og bare lar det som skjer skje. Det at en person har feil jobb for eksempel, er nå ingen andre sitt valg. Det er som regel to valg som fungerer for folk rundt seg: Gjør noe med det eller slutt å snakke om det! Flere vil fortelle hvorfor gutten ikke har sjans mot sumo bryteren, andre vil lete etter løsninger. Mange blir stoppet av å være realistiske, noe jeg nevnte i en tidligere blogg. Hvorfor lag noe stoppe en? Vi er ansvarlig for våre egne ambisjoner.

Meld deg på kurs

Du finner FotoLesing kurs i forskjellige byer.
Se kursplanen her

Mer om kurset

Dypere forklaring om FotoLesing kan du lese mer om her

FotoLesing boken

Boken som forklarer kurset som forrandret livet mitt er gitt ut på Norsk av Cappelen Damm. Kjøp boken her

Tilbake til fremsiden

Buzan's iMindMap