Vi er alle genier!

enjoy MY genius

stavanger_taxi_moys_blogg

Ydmykhet og kontrast – Entreprenørskap 2

Rart hva 5kr i tips gjør med en som liker å tenke…

Det er mange ting vi skal oppleve i en oppstartsfase. At ting går opp og ned er helt normalt. Noen uker har en lønn andre uker har en ikke. Da jeg bestemte meg for å ta mastergraden var det spesielt to grunner til det. Det ene var å vise at jeg ikke måtte stoppe en drøm fordi jeg hadde dysleksi, det andre var å ha en utdannelse som gjorde at jeg kunne velge bort jobber som jeg ikke likte eller jobber som ikke var verdt pengene.

Minnene om disse bestemmelsene slår meg når jeg sitter her bak rattet i en taxi i pøsende regn, mens det lyner på den mørke nattehimmelen. Å gå fra over gjennomsnittlønn til 110kr i timen føles som et lite nederlag, men regningene må jo betales selv om det er rolige tider. Men å ta det med et smil og ha det gøy med det, løyser det meste. I fjor fikk jeg gleden av å ta imot 3 priser, store pengebeløp til støtte av prosjektet mitt, media oppmerksomhet og gode ord fra mange som støtter meg i mitt arbeidet. Så sitter jeg her i en Taxi og ser en eldre kar inn i hans beduggete øyne, mens hans kones øyne triller frem og tilbake i øyelokkene og vinene hun har drukket gjør at det er slitsomt å holde hodet bent over skuldrene. Jeg forteller ham at taxituren kostet 175kr. Han følte seg veldig gavmild når han sa at han bare trengte penger tilbake på 180.

Å gå fra å fakturere for store beløper den ene måneden til å få 5kr i tips av en herlig snill eldre mann som følte seg virkelig gavemild, er en herlig lære i ydmykhet. Kontrasten i å bli hedret for å ha funnet på noe som har endret, til nå, noen personer sitt liv. Til å få kommentarer på at det er synd at en ung kar som meg ikke har mer sjanse enn å kjøre taxi er herlig å kjenne på. Det fikk meg til å smile samtidig som jeg måtte holde meg for å ikke begynne å komme med lange uttalelser for å forsvare at jeg gjør faktisk noe annet. Jeg bare var i situasjonen og lot folk tro det de ville for det meste.

Samtidig så satt jeg i taxien med iPaden og så over tilbudene fra leverandører på siste prosessen til at oppfinnelsen skal på markedet. Den dagen det endrer seg så blir det gøy å se tilbake på natten jeg satt i taxien og skrev denne bloggen om ydmykhet og kontrast. Forhåpentligvis har jeg mange flere opplevelser igjen i samme kategori. For det er når en opplever begge sider av skalaen at en verdsetter det en liker bedre. Om jeg så skal krype over målstreken så skal jeg ryke det båndet og tørke av meg sikkelet rundt munnen som en annen slitt skiløper.

Til alle andre som forsøker seg på entreprenørskap. Hold ut, stå for det du tror på og ikke gi deg før du er over målstreken!

”If you dont like something, change it. If you can´t change it, change your attitude. Don´t complain.” –Maya Angelou, poet

 

Entreprnørskap 1 kan du lese her

Meld deg på kurs

Du finner FotoLesing kurs i forskjellige byer.
Se kursplanen her

Mer om kurset

Dypere forklaring om FotoLesing kan du lese mer om her

FotoLesing boken

Boken som forklarer kurset som forrandret livet mitt er gitt ut på Norsk av Cappelen Damm. Kjøp boken her

Tilbake til fremsiden

Buzan's iMindMap